vliegen-naar-kiev-airport

Vliegen naar Kiev

Vliegen naar Kiev en daar je Oekraïense vrouw bezoeken is zeker iets wat je moet doen. Oekraïense vrouwen verwachten namelijk dat jij de eerste stap neemt in het hele proces van daten. Jij zult dus ook die eerste stap moeten zetten en haar moeten bezoeken. Woont jouw meisje in de buurt van Kiev, dan is vliegen naar Kiev de beste optie. Wil je met de auto reizen, dan kan dat ook. Lees dan dit artikel eens over het reizen met de auto.

Vliegen naar Kiev

Kiev is de hoofdstad van Oekraïne en heeft de beschikking over 2 internationale vliegvelden. Het meest bekende vliegveld is Kiev Borispol. Deze luchthaven wordt afgekort met de letters KBP. Veruit de meeste vluchten vanuit west europa zullen landen op Kiev Borispol. Dit maakt vliegen naar Kiev Borispol ook één van de goedkoopste methodes om op bezoek te gaan in Oekraïne.

De tweede luchthaven in Kiev is Zhulyani en wordt afgekort met de letters IEV. Deze luchthaven wordt voornamelijk aangevlogen door lijndiensten vanuit Dortmund en Polen. Wil je dus een directe vlucht boeken naar Kiev Zhulyani, dan is het vanaf Schiphol niet mogelijk. Exact om deze reden is het voor Nederlanders daarom over het algemeen niet interessant om te vlieven naar Kiev Zhulyani.

vliegen naar kiev -vliegtuig

Goedkoop vliegen naar Kiev Borispol.

De prijzen voor vliegtickets lopen nogal uiteen. Zo is het bepalend met welke maatschappij je wilt vliegen naar Kiev. Daarnaast loont het zich ook nog eens als je flexibel bent in je reisdata en de vluchthaven van vertrek. Er zijn diverse websites beschikbaar die de laagste prijs voor jouw geplande vlucht kunnen opzoeken. Een aantal voorbeelden hiervan zijn SkyScanner en Expedia.

Documenten

Wanneer je wilt reizen naar Oekraïne, heb je een geldig paspoort nodig. Je kunt het land niet betreden met een identiteitskaart. Houd er dus rekening mee dat je een paspoort hebt. Het paspoort dient ook nog eens 3 maanden nadat je Oekraïne hebt verlaten geldig te zijn. Heb je geen paspoort, of is je paspoort nog een maand geldig, laat het dan tijdig vernieuwen. Je kunt je paspoort aanvragen of vernieuwen bij de gemeente waarin je woont. Hieraan zijn wel kosten (leges) verbonden. Op het gemeentehuis kunnen ze je precies vertellen wat de kosten zijn. In de meeste gemeenten kun je deze kosten gewoon pinnen.

Visum.

Voor Nederlanders is het niet nodig om een visum voor Oekraïne te regelen. Wij kunnen zo op het vliegtuig stappen en vliegen naar Kiev. Andersom (dus voor jouw Oekraïense vriendin) is een visum (nog) wel noodzakelijk. Je hebt hiervoor een garantieverklaring nodig. Dat betekent dat je een vast inkomen moet hebben. Hierop wordt door de IND getoetst. Daarnaast zal de IND ook nog op een aantal andere zaken toetsen, zoals het risico op vestiging. Houdt in elk geval rekening met een ingewikkelde procedure wanneer jij jouw vriendin naar Nederland wilt laten overkomen.

Wanneer je jouw vriendin langer dan 90 dagen wilt laten overkomen, heb je nog meer documenten nodig en worden de inkomenseisen strenger. Het is daarom dat veel stellen de zogenaamde EU-route kiezen om uiteindelijk toch bij elkaar te kunnen zijn. Een website waarop je veel goede en nuttige informatie kunt vinden is de website van Stichting Buitenlandse partner. We zullen in een ander artikel wat dieper ingaan op verblijfsvergunningen.

Hotel of appartement

Wanneer we vliegen naar Kiev, hebben we natuurlijk ook een onderkomen nodig tijdens het verblijf. De kans dat jij bij jouw vriendin gaat slapen is niet zo heel groot. Je hebt dan grofweg de keuze uit twee opties. De eerste optie is het verblijf in een hotel en de tweede optie is de keuze voor een appartement. Beide hebben zo hun voordelen en nadelen.

vliegen naar kiev hotel-ukraine

Een hotel.

Er zijn meer dan voldoende hotels in Kiev. De prijzen van een hotel overnachting in Kiev zijn ongeveer de hoogste prijzen van het land. Toch vallen de prijzen in onze ogen wel mee. Doordat de prijzen zo laag zijn, verkeer je in de luxe positie om in de betere hotels te logeren. Je hebt dan een betere kamer en betere maaltijden.

Wil je de mogelijkheid hebben om samen met je vriendin in een bed te kunnen slapen, dan is een hotel een slechte keuze. Door de “ouderwetse” opvattingen die men heeft in Oekraïne, zal menig hotel niet erg bereidwillig zijn om mee te werken aan een gezamelijk verblijf. Daarnaast zal jouw vriendin zich waarschijnlijk ook niet op haar gemak voelen. Ze zal zich waarschijnlijk voelen alsof ze een prostituee is.

Een appartement.

In Kiev heb je ook meer dan voldoende keuze uit appartementen. Deze appartementen lopen uiteen vanaf een simpele kamer met een twee-pits kookplaatje tot een luxe appartement met meerdere slaapkamers. Deze appartementen zijn ook naar onze maatstaven niet duur. Hoe dichter je naar het centrum van Kiev gaat, hoe duurder een appartement zal zijn. Gemiddeld kun je voor ongeveer 150 euro een week lang in een appartement vertoeven.

bedenk bij het boeken van een appartement ook wat de kans is dat jouw vriendin bij jou in het appartement zou willen slapen. Het beste kunt je een appartement boeken met twee gescheiden slaapkamers. Op deze manier kun de keuze aan jouw vriendin overlaten. Ze slaapt in haar eigen bed, in haar eigen kamer, of ze slaapt lekker bij jou. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat ze tijdens jouw verblijf van gedachten veranderd en ineens bij jou in bed kruipt.

Vervoer.

Het verdient de aanbeveling om jouw vriendin te vragen om je af te halen van het vliegveld. Zo zie je haar direct en het heeft als voordeel dat je geen “domme toeristenbelasting” betaalt in de taxi. Een taxi is erg goedkoop in Oekraïne, maar laat jouw vriendin het woord doen. Op die manier betaal je een stuk minder voor je taxi-rit. Wil je echt het avontuur opzoeken, ga dan samen met het openbaar vervoer. Dit is een hele ervaring op zich. Pas wel op voor zakkenrollers natuurlijk.

Geef een reactie