geld naar oekraine

Geld naar Oekraïne

Geld naar Oekraïne versturen kan best een uitdaging zijn. Het Oekraïense banksysteem werkt anders dan ons Europese banksysteem. De overheid probeert de corruptie in Oekraïne hard aan te pakken en daardoor zijn een aantal regels verscherpt. Hierdoor is het dus gewoon moeilijker om via een normale overboeking geld op de bankrekening van je geliefde te storten.

geld naar oekraine 20 uah

Contant versus giraal.

Oekraïeners zijn niet zoals wij gewend aan een pinpas. Het land kent nog altijd een grote contante geldstroom. Het aantal geldautomaten is beduidend minder in Oekraïne. In de meeste winkels kun je wel met je pinpas afrekenen.

Grivna????

Wanneer je geld naar Oekraïne wilt overmaken loop je tegen nog een probleem aan. Bij veel banken is het niet eens mogelijk om geld naar Oekraïne over te maken in de lokale munteenheid, de Grivna. De Grivna kent een hoog inflatiecijfer en dat maakt het voor valutahandelaren veel minder aantrekkelijk om in de Grivna te handelen. Er bestaat dus een grote kans dat je niet eens Grivna’s kunt overboeken. Je zal dan het bedrag in Euro’s moeten overmaken. Voor jouw dame in Oekraïne komen er dan weer wisselkosten om de hoek kijken.

geld naar oekraine bank kosten

Kosten van jouw bank.

Afgezien van het feit dat het moeilijk is om geld naar Oekraïne over te maken, komen er ook nog eens hoge kosten bij kijken. De gemiddelde transactiekosten bedragen ongeveer EUR 20,-. Stuur je dus EUR 50,-, reken dan maar op EUR 70,- in totaal. Helaas is dat nog niet alles. Er bestaat een grote kans dat de transactie niet doorgaat. Het geld komt dan wel binnen op een tussenrekening van de Oekraïense bank, maar het wordt na ongeveer 3 weken gewoon weer op jouw rekening teruggestort. Hierbij graait de bank nog wel even braaf de internationale transactie-fee mee van… Juist… EUR 20,-

Een betere optie.

Wil je toch geld naar Oekraïne overmaken, kies dan voor een betere optie. Er zijn namelijk een aantal briljante oplossingen die veel sneller werken. Bovendien zijn deze opties ook nog eens een stuk goedkoper dan de reguliere bankoverschrijving vanuit Nederland. Je Oekraïense dame beschikt dan direct over het geld en ze hoeft geen lange tijd te wachten.

geld naar oekraine western uniongeld naar oekraine western union

Western Union.

Een veel gebruikte methode om geld naar Oekraïne te sturen is het bekende Western Union. Western Union is een bedrijf waarmee je in de hele wereld snel geld kunt verplaatsen van het ene land naar het andere land. Je kunt in Nederland heel eenvoudig met iDeal betalen en vaak is het geld binnen een uurtje af te halen bij een Western Union agentschap in Oekraïne.

Zodra je het geld hebt overgemaakt, krijg je een nummer. Dit nummer kun je doorgeven aan je Oekraïense vrouw. Zij kan dan met haar paspoort het geld ophalen. Let er wel op dat je haar exacte naam hebt, zoals die in haar paspoort staat. Anders krijgt zij het geld niet mee. Je kunt tot een bedrag van EUR 1000,- per jaar overmaken zonder problemen. Boven de EUR 1000,- moet je jezelf identificeren bij Western Union.

geld naar oekraine worldcard

Prepaid Creditcard

Wanneer je al een (paar) keer je vrouw in Oekraïne hebt bezocht en je weet zeker dat je een lieve en betrouwbare vrouw aan de haal hebt geslagen, dan kun je het aanschaffen van een Prepaid Creditcard overwegen. Een prepaid Creditcard, ook wel een Debit Card genoemd is in feite een bankrekening waarbij het onmogelijk is om een negatief saldo te krijgen.

Met een prepaid creditcard kan jouw vrouw gewoon de boodschappen betalen in de supermarkt, maar ze kan ook bij een geldautomaat een opname doen. Er zit wel een kleine vergoeding vast aan de opnames die je doet met de prepaid kaart, maar die is maximaal 4%.

Het grote voordeel van een Prepaid Creditcard is dat je er snel geld op kunt zetten. Een ander voordeel is dat er standaard op een Prepaid Creditcard ook verzekeringen zitten. Een goede dienstverlener is ICS. Zij hebben de Prepaid Worldcard van Visa. Natuurlijk zijn er nog veel meer aanbieders, maar wij hebben erg goede ervaringen met ICS.

De kaart wordt in Oekraïne bij elk pinapparaat zonder problemen geaccepteerd en je kunt direct Grivna’s pinnen bij een geldautomaat. De kosten voor deze kaart zijn slechts EUR 17,- per jaar. Jij kunt gewoon de kaart aanvragen op je eigen naam en de kaart naar je huisadres laten sturen. Vervolgens activeer je de kaart en stel je een pincode in.

Zodra de kaart aktief is, breng je de kaart naar Oekraïne of je stuurt hem per aangetekende post op naar je lief. Ze kan de kaart dan direct gebruiken. In het nare geval dat je relatie stopt, kun je met 1 telefoontje de kaar laten blokkeren.

Een belangrijke tip:

Leg aan je vrouw uit dat ze beter niet alles in 1 keer van de kaart af kan halen. De Grivna kent een hoge inflatie, dus de dag nadat je lief het geld van de kaart heeft gehaald, kan de waarde ineens een stuk minder zijn. Laat ze het geld gewoon op de kaart staan en gebruikt ze wanneer ze het nodig heeft, dan blijft het geld zijn waarde houden. De Euro is een vrij sterke munt en daar kan zij de voordelen van plukken.

Geld naar Oekraïne per post

Wil je geld naar Oekraïne sturen, doe dat dan bij voorkeur niet per post. Ook aangetekende brieven raken zoek en geld is helaas niet verzekerd bij een aangetekende zending. De mogelijkheden zoals hierboven beschreven bieden je een veiligere optie.

Waarschuwing:

Laat je niet oplichten door een Oekraïense vrouw en laat je zeker niet financieel uitkleden. De levensstandaard in Oekraïne is een stuk lager dan in Nederland. Met EUR 1000,- per maand kun je in Oekraïne al een goed leven hebben met een gezin van 4 personen. Het gemiddelde salaris van een inwoner van Oekraïne ligt rond de EUR 300-500 per maand. Met EUR 300 tot 500  per maand heeft jouw vrouw een mooie aanvulling op haar eigen inkomen en zal ze over het algemeen erg blij zijn.

Scammers staan erom bekend dat ze vaak grotere bedragen lospeuteren van hun slachtoffers.

Kom je via onze datingsite een vrouw tegen die jou, zonder je ontmoet te hebben, vraagt om geld te sturen, dan heb je waarschijnlijk te maken met een scammer. Meld ons dit direct alsjeblieft. We ondernemen direct aktie tegen dit soort vrouwen. Maak even een screenshot van de chat, of stuur het bericht aan ons door en je hoort zeker van ons. Wij nemen dit soort vormen van fraude erg serieus en staan dit ook absoluut niet toe.

 

 

Geef een reactie