Oekraiense-scam

Oekraïense Scam

Oekraïense scam. Helaas komt het nog vaak voor dat oneerlijke Oekraïense vrouwen (of mannen) een slaatje willen slaan uit een westerse man. We kunnen ons daarom heel goed voorstellen dat jij jezelf afvraagt of je te maken hebt met een Oekraïense scam methode, waarbij jij straks wellicht opgelicht en berooid achterblijft.

In dit artikel geven we je de meest voorkomende voorbeelden van de Oekraïense scam methode, zodat je gewaarschuwd bent wanneer je online (en offline) wilt gaan daten. Het spreekt voor zich dat we in dit artikel niet alle Oekraïense scam methodes kunnen bespreken. Gebruik daarom altijd je gezond verstand en blijf altijd op je hoede.

We hebben in de loop der jaren al diverse mannen gesproken die opgelicht zijn door hun Oekraïense “bruid”. De meeste mannen hebben veel schaamte over dit onderwerp. Het is ook helemaal niets om trots op te zijn als je moet toegeven dat je zuurverdiende geld is afgetroggeld door een slimme oplichter. De waarheid is echter dat zelfs de meest oplettende man getroffen kan worden door deze doorgewinterde scammers.

Oekraïense-scam-beautyful-woman

Hier zijn alvast wat dingen die je in je achterhoofd kunt houden en die je kunnen helpen om oplichting te voorkomen:

  • Geef nooit zomaar je persoonlijke informatie af. Wil je vriendin een kopie van je paspoort, bewerk dan de foto op een manier waarbij nummers (BSN en paspoortnummer) weggevaagd zijn. Zet met dikke koeienletters het woord “VOID” over de hele afbeelding heen. Kortom: maak het zo onmogelijk om je identiteit te stelen.
  • Stuur nooit geld als je de persoon nog niet in levende lijve hebt ontmoet. Hierbij hebben we het over geld voor levensonderhoud, reisgeld, geld voor paspoorten, visa etc etc. Wil je haar graag helpen, zorg dan dat je haar het geld geeft zodra ze voor je staat en je haar in haar ogen kunt kijken.
  • Trap niet in de zielige verhalen. Oekraïne is een arm land. Dat staat als een paal boven water, maar sommige scammers maken er wel een heel groot potje van. Bedenk je eerst even welke oplossing men had gevonden voor het probleem als jij niet aanwezig was geweest. (waarschijnlijk bestaat het probleem niet eens en is het gewoon een zielig verhaal met als doel geld van je los te peuteren).

Oekraïense-scam-blind-vertrouwen

  • Vertrouw niet iedereen blindelings. In het verlengde van de vorige tip, willen we je aanraden om niet iedereen blindelings te vertrouwen. Geef geen leningen uit, vertrouw niet alle zielige verhalen, geloof niet die tragische verhalen over scheidingen en zieke kindjes, oma’s in het ziekenhuis, broers die opgepakt zijn etc. etc. Ook al is Oekraïne een ander land, bedenk je steeds dat ook daar oplossingen te vinden zijn. Toegegeven, het is wel moeilijker, maar het is zeker niet onmogelijk een oplossing te vinden.
  • Leer de signalen te herkennen die je aangeven dat je met een scammer te maken zou kunnen hebben. Een scam (oplichtingstruuk) is bijna nooit origineel. Ze zijn geleend van anderen en dat maakt het door het internet ook redelijk makkelijk te herkennen. Het verhaal wat jij hoort, zal waarschijnlijk ook al eens op anderen uitgeprobeerd zijn. Hier is dus vaak meer dan voldoende informatie over te vinden via Google.

In dit artikel gaan we dieper in op het laatste punt. Hoe moet je een Oekraiense scam herkennen. Je zal er makkelijker achterkomen of de dame waarmee je in gesprek bent echt is wie ze is, of dat ze je simpelweg wil oplichten.

  1. De Oekraïense vrouw is gewoon te knap om waar te zijn.

Oekraïense-scam-beautyful-woman-2

Ofschoon Oekraïense vrouwen veel aandacht besteden aan hun uiterlijk, kun je natuurlijk ook overdrijven. Kom je een profiel tegen wat vol staat met foto’s die door een professionele fotograaf zijn gemaakt, wees dan op je hoede. Hiermee bedoelen we niet dat elk profiel met een (aantal) professionele foto’s per definitie een fake profiel is. Kijk dus altijd of er ook gewone huis, tuin en keuken kiekjes op staan.

Scammer gebruiken foto’s van supermooie vrouwen, omdat ze precies weten waar mannen op vallen. Zie je dus foto’s van een supermodel die ook nog eens door een professionele fotograaf zijn gemaakt, ga dan verder met het volgende profiel. Er is namelijk een grote kans dat je met een Oekraïense scam te maken hebt.

2. Ze vraagt je om geld (of cadeau’s te sturen)

We hadden het er al eerder over. Stuur nooit geld op, voordat je haar in levende lijve hebt ontmoet. Een Oekraïense vrouw is niet alleen mooi, maar ze is ook nog eens trots en zelfstandig. Ze zal nooit om geld vragen, maar ze zal altijd haar eigen boontjes willen doppen.

Wees eens eerlijk. Als jij in de financiële problemen zou zitten, zou jij dan aan je chatvriendin vragen om geld naar je op te sturen? Zou jij überhaupt over je financiële situatie praten met je vriendinnetje? Nee he 🙂

Vraagt ze naar cadeau’s, wees dan ook op je hoede. Een veelgebruikte praktijk is dat deze dure cadeau’s gewoon weer verkocht worden. Het vragen van dure presentjes is meestal een psychologisch truukje, zodat jij niet door hebt dat deze cadeau’s voor haar een bron van inkomsten zijn.

Een Oekraïense vrouw zal haar man nooit vragen naar zijn financiële status. Ze is slim genoeg om zelf uit te vinden of je haar de stabiliteit en zekerheid kunt bieden die ze zoekt.

3. Ze wil geen telefoongesprek met je voeren

Wanneer jouw Oekraïense vrouw geen telefoongesprek met je wil voeren, dan heeft dat vast een reden. Een belangrijke reden kan zijn dat ze niet wil dat jij kunt horen dat ze eigenlijk een man is. Het kan ook zijn dat ze je niet wil bellen, omdat er op de achtergrond kinderen of een man rondloopt.

Nu kan het nog steeds zo zijn dat je met een oplichter te maken hebt als je haar kunt spreken, maar als ze niet met je wil spreken, dan moet er wel een grote rode vlag bij je omhoog gaan.

Let ook goed op de tijden dat ze je met je wil bellen. Scammers werken meestal tijdens kantoor uren, maar dit is natuurlijk geen garantie.

Ook als jouw date met je wil bellen, kan er nog steeds iets niet in de haak zijn. Blijf dus op je hoede.

4. Ze wil geen videogesprek met je.

Oekraïense dames die serieus zijn, willen over het algemeen graag een videogesprek met je voeren. Serieuze dames hebben geen enkel probleem met videogesprekken. Uiteraard kun je het tijdens de eerste periode wel vergeten dat ze onopgemaakt in haar huispak achter de cam gaat zitten, dus houd hier even rekening mee. Oekraïense vrouwen willen er zeker bij de eerste gesprekken goed uitzien voor je. Geef haar even de tijd om zich op te maken en haar haren in orde te maken.

Verbaas je niet als ze geen WhatsApp of Skype heeft. In Oekraïne is het meest gebruikte programma Viber. Je kunt Viber gratis downloaden via deze link.

Laat je niet in de war brengen met verhalen dat ze geen Viber heeft, want zelfs in Oekraïne heeft bijna iedereen Facebook of Viber op zijn/haar telefoon staan. Het land zit vol met WiFi hotspots, dus het is geen excuus om een videogesprek te weigeren.

Je hebt nu 4 belangrijke tips gehad waarmee je de Oekraïense scam kunt herkennen. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen om op te letten. Via de artikelen in ons blog houden we je natuurlijk op de hoogte.

Het is belangrijk dat je altijd je gezond verstand blijft gebruiken en onthoudt: “Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het vaak ook te mooi om waar te zijn”

Be safe!

Geef een reactie